dinsdag 8 oktober 2013

Geen verkoopsverbod voor Elektronische sigaretten

De verkoop van e-sigaretten ligt voorlopig niet aan banden. Die sigaretten werken op batterijen en bevatten geen tabak of teer, enkel nicotine. Volgens voorstanders zijn ze een gezonder alternatief om rokers van de klassieke sigaret te houden. Volgens tegenstanders is dat niet bewezen en zijn ze een opstapje naar de gewone sigaret.

Volgens de industrie zou een verplichte erkenning van e-sigaretten als medicijn ze in jarenlange bureaucratische procedure dwingen. Zover komt het dus niet. Het halfrond behandelt ze als een tabaksproduct, waardoor ze zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar zijn. Wel wil het werk maken van een betere labelling. Enkel als de producent zijn elektronische sigaretten als een preventief of als een genezend product verkoopt, worden ze als medicijn behandeld. 

Guy Verhofstadt, fractieleider van de liberale Alde-fractie, is tevreden dat het amendement van de liberalen overeind bleef om de e-sigaret niet als medicijn te behandelen. 'Anders bouw je een drempel in voor een product dat veel minder schadelijke stoffen bevat dan tabak. Veel rokers gebruiken het als een middel om hun rookgedrag af te bouwen.' 

Met de stemming in het parlement is de kous nog niet af. Nu pas beginnen de slopende onderhandelingen met de lidstaten over de nieuwe richtlijn. Click hier voor meer informatie over de nieuwe richtlijnen van de elektronische sigaret

1 opmerking:

  1. vaporflask classic mod is a really good choice for advanced vapers - not just an ecig, but as well a dry leaf and vax vaporixer. This e-cigarette works like a beast - so much vapor and such a long battery life. This is a bit more advanced technology - they are using mini-tanks and you can see how much liquid is there left in the cart. On the battery you can see how much power it has left. Vapor amount of vaporflask stout tc box mod in stock is amazing, flavors are great. Price is a bit high though.

    BeantwoordenVerwijderen